З метою ознайомлення з місцевими підприємствами та в рамках вивчення навчальної дисципліни «Технологія галузі» (викладач Клімчук В.Б.) 2 листопада 2018 року студентам ІІ курсу денного відділення було організовано екскурсію на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».

   На території заводу студентів радо зустріли працівники. Екскурсію провела змінний технолог, яка розповіла про історію створення комбінату, ознайомила з сучасними етапами виготовлення цукру та поділилася планами на майбутнє.

    Студенти на власні очі побачили послідовність виробництва цукру, виявили його досить високий рівень механізації й комп’ютеризації.  Адже увесь процес виробництва супроводжують комп’ютери, які розміщені на кожному етапі. Екскурсовод  наголосила, що комп’ютеризація виробництва з’явилася порівняно недавно, а від початку виробництва, а це понад 150 років, все було вручну. 

    На кожному етапі виробництва студенти провели дегустацію цукрової маси і порівняли поетапність змін, які відбуваються: солодка сіра рідина – сироп – кристалізація – очищення – відбілювання.

   На завершення студентів пригостили щойно виготовленим білосніжним цукром, який смакував по-особливому.

   Студенти й педагоги закладу висловлюють щиру подяку адміністрації ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», головному інженеру, технологу та працівникам за цікаву екскурсію.

 1

2

3

4

5

6