DSC 0952В Шепетівському технікумі ПДАТУ працівниками Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 30 січня 2014 року було проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: «Репродуктивне здоров’я молоді».

На заході були присутні: заступник міського голови – Зайцева Тетяна Григорівна, директор Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Вінницька Тетяна Олександрівна, лікар-гінеколог – Мороз Людмила Миколаївна, лікар-інфекціоніст – Молокопой Валентина Леонідівна.

 Під час обговорення теми, питання репродуктивного здоров'я розглядалося не лише у медичному аспекті, але в соціальному та психологічному значенні.

Завдання молоді – це збереження репродуктивного здоров’я, ведення здорового способу життя та розвиток соціально-схвальної діяльності, наголосила Зайцева Тетяна Григорівна.

Вінницька Тетяна Олександрівна зазначила, що сьогодні саме молодь є однією з найбільш соціально уразливих груп населення, яка, з одного боку, є майбутнім будь-якої держави, а з іншого боку - постає перед великою кількістю особливих проблем, що виникають унаслідок процесів входження в нове соціальне середовище та опанування нових соціальних ролей.

Так, як розповіла Мороз Людмила Миколаївна, раннє статеве життя призводить до багатьох негативних наслідків. Організм підлітка не готовий до цього фізіологічно й психологічно. Гостра проблема раннього початку статевого життя серед підлітків виявляється і в тому, що дуже часто трапляються випадки підліткової вагітності.

Серед чинників, які впливають на репродуктивне здоров'я значне місце займає ВІЛ-інфекція та захворюваність на СНІД. Про те, як захистити себе від ВІЛ/СНІДУ, про шляхи передачі ВІЛ-інфекції повідомила Молокопой Валентина Леонідівна.

На закінчення було зроблено висновок, що, для того, щоб наші діти були здоровими та бажаними, для того, щоб ми ніколи не шкодували про свої вчинки, потрібно вже сьогодні змінювати своє життя на краще, відповідально планувати своє майбутнє та майбутнє наших дітей.

DSC 0931

DSC 0936

DSC 0941

DSC 0953

DSC 0955

DSC 0974

Банківські реквізити

bank

Звіт директора 2022-2023 н.р.

zv

 

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

Погода

Погода

Вибір мови

Зараз на сайті

На сайті 11 гостей та відсутні користувачі

Узнай свой IP адрес