Чи чули ви коли-небудь про організацію Пласт? Думаю, більшість скаже, що ні. І я не здивуюся, адже раніше також нічого про неї не чула, допоки в червні цього року до мого навчального закладу – Шепетівський коледж ПДАТУ – не прийшла МаринаЛожкіна (пластунка і наставниця нашого осередку в місті Шепетівка). Найперше, що мене зацікавило в організації, як тільки побачила гостей з Пласту, це вбрання представників – воно, дійсно, особливе і красиве (чимось нагадує військову форму). Під час презентації я уважно слухала Марину. Яскраві фото з пластових таборів, щирі емоції зображених дітлахів, мета та завдання організації переконували – було б цікаво спробувати і мені приєднатися до організації. Тому не вагалася – відразу написала заяву на прихильника Пласту.

 

Незабаром нам назначили перші сходини. Хвилювання та побоювання переповнювали усю дорогу до місця зустрічі, бо ж не знала що і до чого. Проте, прийшовши на сходини, відразу відчула себе комфортно, ніби у родині, з людьми, яких давно вже знаю. Тут були представники мого коледжу та Шепетівського медичного училища. Ми познайомилися, поспілкувалися і зробили наші сходини щотижневими. Пласт об’єднує гарних людей, створює нові сім’ї, породжує дружбу, дарує море позитивних емоцій і натхнення до дій та активного життя.

Літо – пора мандрівок та відпочинку. Тож ми часу не гаяли і з новоспеченими пластунами помандрували до Південного Бугу, що на Вінниччині, на табір «Берег ріки».Як тільки зайшли у вінницьку домівку Пласту, нас зустрів чудовий усміхнений організатор табору – пан Анатолій. Відразу мимоволі сама посміхнулася і зрозуміла – все буде добре.

«Табір, збірка!», – так починався наш кожен ранок. І щоразу я зі всіх сил старалася сонна якнайшвидше піднятися з ліжка, одягнутись у вишиванку і з усіма іншими розпочати церемонію відкриття дня. Часом це бувало важко, але завжди цікаво, тому все більше і більше затягувало до великої пластової гри. Тепла таборова атмосфера, нічні ватри, голосні, від самого серця пісні, веселі ігри та забави назавжди залишили відбиток у моїй душі. Бо такий відпочинок у мене був вперше. «Берег ріки» став незабутнім тижнем, наповненим оригінальним колоритом, який до цього був зовсім не знайомий. Хочу відмітити, що про участь в таборі не пожалкувала ні на секундочку.

Будучи учасником якоїсь організації, часто отримуєш певні переваги та бонуси. Таким бонусом для пластунів нещодавно стала участь в приватній зустрічі з музичним колективом «Антитіла», яку організували представники Шепетівської міської ради.

Не менш цікавим і захоплюючим випробуванням для нас став Шепетівський міськрайонний форум Пласту, який нещодавно пройшов – 12 жовтня. Це була наша перша спроба відчути себе повноцінними пластунами. Готуватися ми почали завчасно. Продумували разом організацію заходу, завдання для квесту зі школярами, місця та час проведення. Незважаючи на осінньо-прохолодну погоду, в день Форуму ми старались обігріти наших гостей, яких було більше 100 чоловік, своєю увагою та гостинністю. Серед присутніх були представники та наші партнери з організації заходу – Шепетівська міська рада, Шепетівська РДА, районний осередок Пласту – Паланка Шепетівка, військова частина А-3730 та інші.

Окрім теоретичної частини Форуму, нашою головною місією серед нових пластунів стало проведення квесту між школярами міста та району. Кожну локацію та завдання ми придумали самі. Відповідно дуже ретельно до цього готувалися. Учасники із зусиллями, але зуміли виконати усі наші завдання, за що отримали грамоти та солодкі подарунки. Для нас цей захід став, свого роду, тренінгом. Мені навіть вдалося спробувати себе у ролі хорунжої (у Пласті – це той, хто відповідає за прапор).

Зараз ми продовжуємо ходити на щотижневі сходини, планувати нові заходи та готуватися до наступного активного літа. У нас є море ідей та задумів, які ми прагнемо втілити у життя. Але ми готові поділитися усім цим з вами, бо разом набагато легше створювати власне майбутнє. Нас ще поки не так багато, але сподіваємося, що з часом стане набагато більше. Пласт –каталізатор наших дій, це вірні друзі та мудрі наставники, це надійний рятівник і допомога в будь-якому питанні та з будь-кого куточку України і світу загалом.

Будь тією зміною, яку хочеш бачити у світі! Україна повинна змінюватись, і ми є частиною цих змін. Якщо ви прагнете до розвитку нашої країни і до саморозвитку – приєднуйтесь до нас, не пожалкуєте.

Примітка: Пласт – національна скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот і на провідників українського суспільства. Пласт діє в 11 країнах світу і налічує близько 10 тисяч членів від 5 років до 105 років.

 

Студентка 2 курсу

Шепетівського коледжу ПДАТУ

Нечипорук Влада

8cZXoDeHP w

F1r9-d3NE k

hkKabRN3G2o

k0-4bYsmH2U

L2TRuDfPtGo

onePNPVofbM

YRzvngN7aKQ

 

 

Банківські реквізити

bank

Звіт директора 2022-2023 н.р.

zv

 

Календар свят

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання 

Погода

Погода

Вибір мови

Зараз на сайті

На сайті 4 гостей та відсутні користувачі

Узнай свой IP адрес