Так що ж було першим? Напевно важливо інше: а що ж з усім цим робити? І людина вибрала яйце. І звернула увагу, що воно не тільки може вгамувати голод, але й корисне в багатьох інших випадках.
У багатьох країнах світу в другу п'ятницю жовтня відзначають Всесвітній день яйця (WorldEggDay) — свято всіх любителів яєць, омлетів, запіканок і яєчні ... Нічого дивного в цьому немає. Адже яйця — найуніверсальніший продукт харчування, вони популярні в кулінарії всіх країн і культур, багато в чому завдяки тому, що їх вживання може бути найрізноманітнішим.
Долучились до святкування й студенти коледжу. В фоє навчального корпусу корисною інформацією поділилась викладач біології Клімчук В.Б., яка розповіла про поживну цінність такого продукту. До уваги студентів було запропоновано цікаві відеофакти про розміри, склад, цінність, будову яйця. В конкурсно-ігровій формі викладачем Подлєсною К.С. організовано перегляд відеороликів з приготування страв та використання яєць в побуті, які підготували самі студентами.
І на завершення пізнавального заходу було проведено конкурс на швидкість випивання яєць! Ну і, звичайно, не обійшлось без казусів і непередбачуваностей…