Чи знаєте ви, що цукор колись був розкішшю, доступною лише для багатіїв? Або те, що існує понад 60 сортів цукру? Наприклад, кокосовий цукор має нижчий глікемічний індекс, ніж звичайний білий, а кленовий сироп вважається делікатесом. А чи чули ви про цукровий буряк, який спочатку вирощували як корм для худоби?
Хто з нас не любить солодке? Цукор - невід'ємна частина нашого раціону, а його виробництво - захопливий процес, сповнений несподіванок. Саме процес виробництва цукру досліджували здобувачі освіти 2 курсу разом із викладачами ВСП «Шепетівський фаховий коледж ЗВО «ПДУ» під час екскурсії на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».
Екскурсію провела головний технолог комбінату, яка розповіла відвідувачам про історію заснування підприємства.
Під час екскурсії на цукровий комбінат студенти змогли зазирнути за лаштунки цього солодкого виробництва і дізнатися багато цікавого. Від того, як цукровий буряк перетворюється на солодкий сік, до того, як з нього отримують кристали цукру. Кожен етап цього процесу вражає своєю точністю і масштабом.
Щороку підприємство розширює виробничі горизонти та дбає про забезпечення високої якості продукції.