Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946- 1947 років. Цього року ми втретє вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців. В цей день ми згадуємо тих, хто став жертвою сталінського режиму і прийняв мученицьку смерть.
Голодомор є національною трагедією і окремою сумною та гіркою сторінкою в історії українського народу. Сьогодні, на жаль, ми не можемо повернути час назад та виправити ті лихі події далеких років. Але наш обов'язок - зробити все, аби зболена пам'ять про заморених голодом, розстріляних, закатованих була живою для нинішніх та прийдешніх поколінь, аби ніколи не допустити подібного на нашій українській землі та в світі, берегти мир і спокій, жити у злагоді і порозумінні.
«Ми не маємо права забути» - саме під таким гаслом відбувся тиждень пам'яті жертв геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921-1923, 1946-1947 років в Україні у коледжі (18.11.- 23.11.2024 р.)
У ці скорботні листопадові дні схилімо голови перед світлою пам'яттю тих, кого забрала голодна смерть. Закликаємо людей у всьому світі засвітити вогник у домівках як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб такі геноциди не повторювалися ніколи.

20 листопада у міському будинку культури відбувся студентський брейн-ринг, присвячений Дню Гідності та Свободи. Цей захід об'єднав студентів різних навчальних закладів Шепетівки, які змагалися в інтелектуальному поєдинку, демонструючи свої знання з історії та важливості прав і свобод людини.
Учасниками гри стали команди:
- ВСП «Шепетівського фахового коледжу ЗВО «Подільського державного університету» "Червона рута"
- Шепетівського професійного ліцею "Вільні духом"
- Шепетівський медичного фахового коледжу "Державотворці"
- молодіжної ради Шепетівки "Дух Майдану"
Брейн-ринг складався з кількох турів, де учасники відповідали на запитання про події, що сприяли становленню демократії в Україні, про відомих діячів та ключові моменти, що вплинули на розвиток суспільства. Особлива увага була приділена подіям, що відбулися під час Революції Гідності, адже ці моменти займають важливе місце в сучасній історії країни.
Захід не лише розважав, але й виховував у молоді усвідомлення важливості захисту прав та свобод, підкреслюючи їхню життєву значимість для побудови справедливого суспільства. Учасники мали можливість висловити власну думку щодо значущості цих подій та обговорити, як сучасна молодь може вплинути на подальший розвиток країни. Переможцем гри стала команда "Червона калина".
Учасники брейн-рингу були нагороджені грамотами міського голови Віталія Бузиля та призами. День Гідності та Свободи пройшов у атмосфері патріотизму та відчуття спільної відповідальності за майбутнє України. Гру було організовано відділом у справах сім'ї молоді та спорту Шепетівської міської ради та фахівцями Будинку культури.

Детальніше: Патріотична інтелектуальна гра до Дня Гідності та Свободи
18 листопада 2024 року читальна зала ВСП «Шепетівський фаховий коледж Закладу вищої освіти «ПДУ» зібрала енергійну, талановиту, патріотичну і небайдужу молодь, наш найцінніший капітал — студентство. Приводом стало відзначення Міжнародного дня студентів, який припадає на 17 листопада.
Директор коледжу Валентина Дмитрик побажала студентам міцного здоров’я, невичерпної енергії та незламного оптимізму. Адміністрація вручила Грамоти та Подяки студентському активу!

Чи знаєте ви, що цукор колись був розкішшю, доступною лише для багатіїв? Або те, що існує понад 60 сортів цукру? Наприклад, кокосовий цукор має нижчий глікемічний індекс, ніж звичайний білий, а кленовий сироп вважається делікатесом. А чи чули ви про цукровий буряк, який спочатку вирощували як корм для худоби?
Хто з нас не любить солодке? Цукор - невід'ємна частина нашого раціону, а його виробництво - захопливий процес, сповнений несподіванок. Саме процес виробництва цукру досліджували здобувачі освіти 2 курсу разом із викладачами ВСП «Шепетівський фаховий коледж ЗВО «ПДУ» під час екскурсії на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».
Екскурсію провела головний технолог комбінату, яка розповіла відвідувачам про історію заснування підприємства.
Під час екскурсії на цукровий комбінат студенти змогли зазирнути за лаштунки цього солодкого виробництва і дізнатися багато цікавого. Від того, як цукровий буряк перетворюється на солодкий сік, до того, як з нього отримують кристали цукру. Кожен етап цього процесу вражає своєю точністю і масштабом.
Щороку підприємство розширює виробничі горизонти та дбає про забезпечення високої якості продукції.

Детальніше: Таємниці солодкого виробництва: Екскурсія на цукровий комбінат